Den gjennomsnittlige personen får 2,459,808,394 sekunder. Bruk dem godt!

søndag 6. desember 2009

SAMMEN ER VI ÉN OG ÈN



”Sammen er vi én og én” av Sverre Henmo er en kjærlighetsroman som handler om det å vokse opp og være forelsket. Boken er skrevet i 1999 og er debutboken til forfatteren. Den er veldig lettlest og sidene flyr fort av gårde, men den kan være en smule kjedelig til tider, og i store deler flyter historien over i en lang rekke med fester.



Hovedhistorien i denne boken er en typisk klisjé: den litt ”nerdete” gutten faller for den kule jenta. Jeg har ikke noe som helst imot klisjeer, hvis forfatteren skriver på en bra måte som fenger og drar deg inn i historien, men jeg fikk dessverre ingen sånn følelse av å lese denne boken.

Vi følger Anders og hans opp- og nedturer gjennom boken. Det som drar deg videre i historien er nysgjerrigheten om hvordan det går med Maria og Anders på slutten. Frampekene som forfatteren gir leseren, skaper en ”tørst” etter å vite om de ender opp sammen eller ikke. Handlingen er noen ganger litt forvirrende på grunn av at den hopper frem og tilbake i tid. Frampekene er markert med kursiv, men på slutten så var forfatteren veldig ukonsekvent med bruken av kursiv så da faller man rett og slett ut og mister tidsperspektiv.
Dette er en helt grei ungdomsroman siden den er lettlest og handler om temaer som er aktuelle når du er ung, men nå skal jeg ikke dra alle ungdommer under samme kam. Unge er jo like forskjellige individer de også som liker forskjellige ting. Noen liker bøker med mange beskrivelser, mens andre liker at det er litt mer rett på sak og at det står ting mellom linjene. Hvis du er i den sistnevnte kategorien, er dette en passende bok for deg. Og hvis du er i den første kategorien, finn deg en annen bok!
Bildet er tatt herfra: http://www.flickr.com/photos/maarts/2321740337/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar